ניתוחים בריאטריים

התאוששות והחלמה בלון בקיבה להרזיה

התאוששות והחלמההחדרת בלון בקיבה מאפשר לאנשים הסובלים מעודף משקל להשיג תוצאות הרזייה משמעותית, ללא תרופות ובגישה שאינה ניתוחית. הבלון מאפשר תחושת מלאות מהירה יותר, ונחשב ככלי עזר יעיל בתהליך ההרזיה.

התאוששות מוצלחת ונטולת סיבוכים מהליך זה כרוכה בהקפדה על הנחיות הרופא המטפל, משטר דיאטה קפדני, והקפדה על ביקורות מעקב. ועדיין, המטופל צפוי להתמודד עם מספר אתגרים, בדיוק בדומה לתקופת התאוששות לאחר כל ניתוח גדול אחר.

הנחיות הרופא המטפל

במהלך החודש וחצי הראשונים לתקופת ההתאוששות החדרת בלון לקיבה, נדרש המטופל לבצע מספר שינויים משמעותיים בחיים.

השגת תוצאות מוצלחות מההליך מתאפשרת עם מעקב קפדני על הוראות המומחה, ולמרות החזרה על הדברים, זהו היבט חשוב ביותר של ההליך אותו אין אפשרות להדגיש מספיק.

כדי לוודא שתהליך ההחלמה מתקדם כצפוי, יש להגיע לביקורי מעקב קבועים בתקופה של מספר חודשים לאחר ההליך. בעוד שכל רופא יציב דרישות ביקורי מעקב שונות, המטופל צריך להגיע בדרך כלל לביקורת כשבוע לאחר ההליך, על מנת לוודא שלא מתרחשים סיכונים, ובהמשך הביקורים יכולים להיות פחות תכופים, ככל שעובר הזמן.

הנחיות תזונה לאחר הליך הרזיה

בתקופת ההתאוששות, יש להניח לקיבה את הזמן הדרוש לה לריפוי, ויש להימנע מאכילת מזונות מוצקים. הרופא יצייד את המטופל בהנחיות תזונה נוזלית, והמעבר למזון מוצק מתבצע בהדרגה. צריכת הקלוריות תהיה כרבע מבעבר, והתזונה תהיה שונה לחלוטין.

בנוסף, חשוב לשתות שפע נוזלים, בסביבות שמונה כוסות מים או חצי ליטר מים ביום, למרות הקושי בהתחשב בגודל הקיבה החדש, לאחר החדרת הבלון. כדי להתגבר על הקושי, ניתן להחזיק בקבוק מים בהישג יד, וללגום מעט אחת לעשרים דקות, וכך לשמור על צריכת נוזלים מספקת. אין לשתות נוזלים במהלך הארוחות או שעה לאחר הארוחה, שכן הארוחות עלולות להישטף דרך הבלון, ולגרום לאכילת יתר.

תופעות לוואי לטווח הקצר

בתחילה יתכנו מספר תופעות לוואי או חוסר נחות במספר תחומים שאולי נשמעים לא נעימים, אך תופעות אלו יחלפו בדרך כלל עם הזמן ועם ההקפדה על ההנחיות הרפואיות לאחר ההליך.

בחילות או הקאות – תופעות לוואי אלו נפוצות במיוחד בחודשים הראשונים לאחר ניתוח בריאטרי להרזיה. אך עם הזמן, המטופל לומד את צריכת המזונות המתאימים ועם מה הקיבה יכולה להתמודד. אכילה נכונה חשובה במיוחד כשזה מגיע למניעת בחילות והקאות, ויש להימנע מאכילה ושתייה מהירים מיד או בכמויות גדולות מידי. יש לאכול בנגיסות קטנות וללעוס היטב את האוכל.

כאבים – גם הם חולפים עם הזמן. אם הכאבים עזים מידי, יש להתייעץ עם הרופא לגבי משככי כאבים בטוחים. בדרך כלל יש להימנע מתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות, כגון איבופרופן.

חולשה ועייפות – גם אלו נחשבות לתופעות לוואי זמניות, החולפות ככל שהבלון מתייצב בקיבה. ברגע שהגוף מתרגל אליו, ניתן להתחיל בתכנית המשלבת תזונה ופעילות גופנית.

תחושות קור – תופעת לוואי זו נגרמת כתוצאה מחילוף החומרים, הירידה במשקל והעובדה שלגוף יש פחות שומן המבודד מפני תחושות קור.

תופעות לוואי של פעולות מעיים, כגון עצירות, שלשול, צואה רופפת או גזים. אלו מטופלות בשתיית יותר מים, אכילת נוזלים סיביים או נטילת תוספי סיבים, והקפדה על תנועה קבועה. בדרך כלל התזונה הנכונה היא הימנעות ממזונות הגורמים לגירויי קיבה.

Exit mobile version