Site icon ניתוחים בריאטריים

מי שפיר- מה זה ולמה לעשות את זה?

קרדיט תמונה: freepik

מי שפיר הוא נוזל שקוף מעט צהבהב המקיף ומגן על עובר מתפתח ברחם במהלך ההריון. זה עוזר לרפד את העובר מפני כל הלם או טראומה וגם ממלא תפקיד חשוב בשמירה על הטמפרטורה הנכונה לגדילה והתפתחות. הנוזל מכיל גם חומרים כמו חלבונים, אלקטרוליטים, אנזימים, הורמונים וחומרים נוספים המועילים לעובר. מי השפיר עוזרים לתינוק לנוע, לתרגל נשימה ולפתח שרירים, עצמות וריאות. כמות מי השפיר המיוצרים עולה עם התקדמות ההריון, ומגיעה לשיאה בערך בשבוע 38. במהלך הלידה, שק השפיר ייפתח (המכונה לעתים קרובות "המים נשברים") ומי השפיר ייפלטו מהגוף. לאחר הלידה, כל מי שפיר שנותר בדרך כלל נספג בחזרה לתוך הגוף של האם.

 

מה בודקים בבדיקת מי שפיר?

רמות מי השפיר נבדקות בדרך כלל במהלך ביקורים טרום לידתיים כדי לוודא שהתינוק גדל ומתפתח כראוי. הרופא עשוי לבצע בדיקה הנקראת אינדקס מי שפיר (AFI) כדי למדוד את כמות מי השפיר ברחם. AFI מעל 18 ס"מ נחשב נורמלי, בעוד AFI מתחת ל-5 ס"מ הוא בדרך כלל סיבה לדאגה ויכול להצביע על כך שהתינוק אינו מקבל מספיק תזונה או חמצן. במידת הצורך, הרופא עשוי להמליץ ​​על טיפולים להגברת רמות מי השפיר, כגון מנוחה במיטה או הידרציה.

 

נשים במהלך הריון

חשוב לנשים בהריון להיות מודעות לחשיבותם של מי שפיר ולדבר עם הרופא שלהן אם יש להן שאלות או חששות. מי השפיר עוזרים להגן ולהזין את התינוק במהלך ההיריון, ולכן חיוני לטפל בהקדם בכל בעיה אפשרית.

בסך הכל, מי השפיר הם חלק חשוב בהריון וממלאים תפקיד חיוני בהתפתחות ובבריאות העובר. חשוב שנשים בהריון יהיו מודעות למה זה ואיך זה מתפקד כדי שיוכלו להבטיח שהתינוק שלהן יקבל את הטיפול הטוב ביותר האפשרי במהלך ההריון.

עם הטיפול והניטור הנכונים, האם והתינוק יישארו בריאים לאורך כל ההיריון.

 

המאמר בשיתוף המרכז לדיקור מי שפיר 

תוכן זה מדויק ונכון למיטב ידיעתו של המחבר ואינו מחליף אבחון, פרוגנוזה, טיפול, מרשם ו/או ייעוץ תזונתי מאיש מקצוע מורשה בתחום הבריאות. לתרופות, תוספי מזון ותרופות טבעיות עלולות להיות תופעות לוואי מסוכנות. אם בהריון או מניקה, התייעצו עם ספק מוסמך על בסיס אישי. חפש עזרה מיידית אם אתה חווה מצב חירום רפואי.

Exit mobile version