Site icon ניתוחים בריאטריים

מה לאכול כשכואבת הבטן

קרדיט תמונה: freepik

אין כמעט אדם אשר לא התלונן לפחות פעם אחת בחייו על כאבי בטן, קלים או חריפים, מפושטים או ממוקדים, חדים או עמומים. כאבי בטן יכולים לנבוע בשל עומס על הקיבה, בשל אכילת מאכלים לא טובים או בשל סיבות אחרות קלות או שהם יכולים להצביע על התפרצות של מחלה כלשהי המחייבת הקפדה על תזונה מתאימה ולעיתים גם טיפול תרופתי. אם אתם תוהים מה לאכול כשכואבת הבטן או ממה יכול לנבוע כאב הבטן שלכם, כדאי שתקראו את המאמר הבא.

 

מהם הגורמים לכאבי בטן?

כאמור, הגורמים לכאבי בטן יכולים להיות קלים, כך לדוגמא: יתכן מאוד כי מדובר על גזים או מחלה ויראלית שלא דורשים השגחה רפואית או טיפול מיוחד. כמו כן, יתכן שמדובר על קלקול קיבה בשל מאכל לא טוב שאוכלים או כל סיבה נקודתית אחרת. במקרים מעין אלה כאב הבטן יעבור מעצמו לאחר פרק זמן קצר יחסית וכל שיש לעשות זה להקפיד על תזונה מתאימה בזמן זה ואם לא אוכלים, אז להקפיד שיכנסו לגוף נוזלים ומלחים כדי שלא להתייבש.

חשוב לדעת כי ישנם גורמים רציניים יותר שעלולים לגרום לכאבי בטן, כך לדוגמא: הליקובקטר פילורי שהוא חיידק אשר גורם לכאבים ברום הבטן העליונה, צרבות ובמקרים חמורים גם לכיבי קיבה, ריפלוקס, דלקת בלבלב, דלקת כבד, מחלות בכיס המרה, מחלות מעי דלקתיות כגון: קוליטיס וקרוהן ובמקרים חריגים בקע טבורי או מפשעתי או גידולים.

 

 מה מומלץ לאכול כאשר כואבת הבטן?

אם מדובר על כאבי בטן אשר נובעים מקלקול קיבה, חשוב מאוד להימנע ממזונות מתובלים מדי שעלולים להסב כאבי בטן לקיבה. כדאי מאוד להקפיד על תזונה קלה, אשר יש בה מלחים ונוזלים וזאת במידה וקלקול הקיבה מלווה בהקאות ושלשולים. כדי להתמודד עם שלשולים מומלץ לאכול אורז, ללא תיבול כלשהו. אם מדובר על כאב בטן שנובע מווירוס, גם במקרה הזה לא כדאי להכביד על הקיבה. מומלץ לשתות הרבה מים וכן לבחור בתזונה הידועה כיעילה עבור ניקוי רעלים בגוף. ניקוי זה יכול לסייע לכם להרגיש טוב יותר.

יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת שאם מדובר על כאבי בטן חמורים, שאינם חולפים תוך פרק זמן קצר או שאינכם מצליחים לישון בגין אותם כאבים, כדאי מאוד שתפנו באופן מיידי לרופא גסטרו לצורך בירור לגבי הגורם המדויק שבגינו אתם סובלים מכאבי בטן וכן, במידה והאבחון שלכם יהיה מחלה כלשהי הדורשת בין היתר שינוי תזונתי כדי להקל על כאבי הבטן שמהווים את תסמיניה, יש לפנות לתזונאי מקצועי ומומחה בתחום, אשר יתאים לכם תפריט מדויק בהתאם למצבכם. כדי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם כאבי בטן הנובעים ממחלת מעיים כלשהי, מחיידק ועוד, חשוב מאוד להקפיד על התפריט שאתם מקבלים מהתזונאי שנפגשתם עמו. כמובן שהתפריט לא בהכרח מהווה דבר קבוע להמשך חייכם ועם הזמן אתם יכולים לשוב לתזונאי על מנת שיעריך את מצבכם ויחליט האם נכון להסיר או להוסיף מאכלים בתפריט שלכם.

 בעיות עיכול וכאבי בטן יכולים להסב עוגמת נפש רבה לאנשים שסובלים מהם ועל כן, חשוב מאוד לפנות לבירור במידה ואתם סובלים מכאב בטן חמור ולטפל בהתאם.

*המידע במאמר הינו כללי אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

 

Exit mobile version