Site icon ניתוחים בריאטריים

ניתוח לב פתוח – על התהליך וההחלמה

pixabay

כשמדברים על ניתוח לב פתוח קשה שלא לחוש צמרמורת וחשש. מדובר בניתוח סבוך ומסורבל, אך כזה שכבר הצליח להציל חיים במשך עשורים. זהו הליך מורכב כמו האיבר שברצוננו לרפא ולתקן, הלב. הוא אחד האיברים החשובים ביותר בגוף ובכל עת, הוא נתון לאיומים ממגוון סוגים; החל מהיעדר פעילות ספורטיבית, תזונה לקויה, סטרס ועוד.

כיום, מחלות לב הן הגורם שנמצא במקום השני ברשימת המחלות הגורמות לתמונה במערב, ולמרבה הצער ישנן בעיות ומחלות לב רבות המצריכות טיפול, לעתים גם מידי. אחת הדוגמאות השכיחות ביותר, היא כאשר נוצרת סתימה של אחד מעורקי הלב, הפוגעת בתפקוד השריר ולעתים לאיטום הלב, או כפי שאנו מכירים אותו – התקף לב. זהו מצב אחד מיני רבים הדורשים טיפול דחוף ומהיר לשחרור הסתימה והמצב מסכן החיים.

ניתוח לב פתוח – כך מתבצע התהליך

טרם הניתוח יש להישאר פעילים ככל הניתן. יש להתייעץ עם המנתח לגבי הפסקת תרופות מסוימות והאם קיים צורך בייעוץ נוסף של רופאים מתחומים אחרים. המועד בו נקבע ניתוח לב פתוח ייראה כך:

לאחר הניתוח, יש לשהות יום-יומיים במחלקת טיפול נמרץ. לאחר שהצוות יוודא כי הכל כשורה, תתבצע העברה למחלקה למספר ימים עד לשחרור להמשך החלמה בבית.

חשוב לציין שהחזרה לשגרה מלאה לאחר ניתוח לב אורכת בין 3 שבועות ל-3 חודשים, בהם יש להקפיד להימנע מלשאת משאות כבדים, ויש הממליצים להימנע גם מנהיגה לאורך כל 3 החודשים. כדאי לדעת כי קיימות תוכניות שיקום לחולים לאחר ניתוח לב, במסגרתן מותאמות לכל חולה תוכניות כושר גופני, לצד תפריט.

מתי עלולים להזדקק לניתוח זה?

הצורך לבצע ניתוח לב פתוח עולה לעתים בשל מחלת עורקים, שבה העורקים של הלב חסומים או צרים מידי, ניתוח זה יכול ליצור מעקף באמצעות עורק ממקום אחר בגוף. אולי מדובר במקרה בו עולה צורך לבצע תיקון או החלפת מסתם לב שאינו נפתח או נסגר כראוי, שמשפיע על יכולת הלב לשאוב דם ביעילות. במצבים אחרים ייתכן שמדובר בפגמים מולדים בלב, הדורשים תיקון לתפקוד לב בריא יותר.

במהותו, ניתוח זה הוא אמצעי שכיח שמטרתו להתמודד, לטפל ולתקן מצבי לב חמורים שלא ניתן לטפל בהם בשיטות פולשניות ומסובכות פחות, כדי לשפר את איכות החיים ולשמור – פשוטו כמשמעו, על פעימות הלב.

Exit mobile version