אם עברתם ניתוח בריאטרי סביר להניח שברצונכם לשמור על המשקל. ובכן, לשמור על המשקל זה לא עניין של משמעת עצמית,
בכל מקרה, בשורות הבאות נציג 3 מתכונים עתירי חלבון, שמטרתם לתת לחזק לתזונה שלך. לא אמורה להיות בהם מידה רבה מדי של פחמימה, ומנגד – יש בהם כמות מספקת של חלבון. חלבונים יעילים במיוחד הן לתהליכים חיוניים לגוף והן בשגרת אימונים – הם עוזרים לגוף לבנות את עצמו מחדש ומשפיעים גם על מסת השריר.
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פול לימוני
לוקח כ-40 דקות להכין, כמות: שבע מנות.
מה להכין?
לקציצות:
חבילת טופו
חצי חבילת פטרוזיליה
3 כפות קמח שיבולת שועל
2 כפות שיבולת שועל
בצל סגול 1
כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
ובכללי:
חבילת תחתיות ארטישוק
אחד וחצי ליים פרוס
אחד וחצי כוסות מים
1 כפית אורגנו
חצי חבילת פטרוזיליה
2 כפיות טימין
2 כוסות פול ירוק
1 כפית אבקת שום
איך מכינים?
- להכין תנור מראש – 180 מעלות על טורבו
- להוציא את התחתיות להפשרה
- לשלוח למעבד מזון את כל רכיבי הקציצות – עד שמקבלים תערובת מגובשת כמו גם דביקה. לא להגיע לרמה של מרקם משחה.
- מתוך זה לייצר 7 קציצות
- להכניס את הנ"ל לתנור לכדי 15 דקות
- בזמן שהקציצות בתנור – לעבוד עם הליים, לפרוס אותו – ולקצוץ פטרוזיליה
- 5 דקות טרם הוצאת הקציצות – לחמם במחבת את המים עם הליים ולהוסיף לה את התבלינים והפול (לשמור על התנור פועל)
- להוציא את הקציצות ולדחוס את כולן לתחתית ארטישוק, כל אחת
- להעביר את התחתיות עם הקציצות הנ"ל למחבת
- לבשל כ-10 דקות על אש קטנה
- אחרי 10 דקות, להעביר את התחתיות לתנור ל-10 דקות נוספות (אולי אפילו עם המחבת)
ניתן להוציא ולהגיש
מתכון לפילה עוף וירקות
4 מנות
מה להכין מראש?
פילה העוף
חזה עוף – 500 גרם, להשתמש בפילה עוף טרי.
מלח – 1/4 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה, גרוס.
שמן בריא כלשהו – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לטיגון הירקות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), חתוך לקוביות.
קישוא – יחידה גדולה (290 גרם), חתוך לפרוסות.
שום – 3 שיניים, שלמות או פרוסות.
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם), חתוך לרצועות.
פטריות – חבילה (210 גרם), טריות, גדולות וחתוכות רבעים.
מלח – 1/4 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
פפריקה – כפית שטוחה, גרוסה.
איך מכינים?
- בתחילה מפזרים את התבלינים על פילטים
- לטגן את הפילטים בשמן, במחבת למשך 2 דקות מכל צד
- להניח את הפילטים בצד
- להוסיף את הירקות עם התבלינים לשמן, למחבת
- לטגן תוך כדי בחישה כ-10 דקות או עד ריכוך
- להוסיף פילטים מטוגנים (שעד כה היו בצד), לערבב היטב
- להשאיר על להבה נמוכה ל-5 דקות
- להעביר לכלי הגשה
מתכון לגוואקמולי
מערב פלפלים חריפים, לשמור על העיניים ולשטוף ידיים אחרי השימוש.
מה להכין מראש?
2 אבוקדו בשלים
1 עגבנייה טרייה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ מלימון טרי
1/4 בצל סגול קצוץ דק
1/4 פלפל ירוק או אדום חריף
איך מכינים?
- לקלף אבוקדו, לשמור חצי בצד, וחצי נוכחי – למעוך במזלג, להעביר לקערה בינונית
- את החצי שנשמר בצד: לקצוץ לקוביות ולהוסיף לקערה
- לקלף עגבנייה, לחתוך אותה לקוביות קטנות ולהוסיף לקערת האבוקדו
- לקצוץ את הבצל הסגול – להוסיף לקערה
- לקערת הסלט, להוסיף תיבול של מלח ומיץ לימון
- לקצוץ בזהירות פלפל חריף ולהוסיף לקערה (לשטוף ידיים אם רוצים)
- לערבב, לטעום, להגיש אם רוצים.
אולי יעניין אותך גם: