Site icon ניתוחים בריאטריים

תזונה מומלצת לפני ואחרי – ניתוח הצרת קיבה בטבעת

ההכנה של המטופל לפני ניתוח בריאטרי כוללת הערכה הוליסטית המורכבת בין היתר מהערכה תזונתית, הערכה פסיכולוגית והערכה פסיכו-סוציאלית. לפי הגישה הרווחת כיום, ההערכה הטרום ניתוחית מהווה חלק חשוב בתהליך השינוי הכולל, בדגש על ההערכה התזונתית, המבוצעת על ידי דיאטנית קלינית.

ההערכה התזונתית כוללת בין היתר היכרות אישית עם המועמד, זיהוי של חסרים תזונתיים, הדרכה לדיאטה לפני הניתוח, הנחיות תזונתיות לחיים שאחרי הניתוח, תיקון חסרים תזונתיים ועוד. כמו כן ההערכה הראשונית כוללת תיעוד של הרגלי התזונה של המועמד, הרגלי הפעילות הגופנית שלו, תיעוד של ניסיונות הרזיה קודמים, זיהוי זרזים להצלחה, זיהוי של חסמים שונים לירידה במשקל, הערכה של מידת הנכונות של המטופל לשינוי תזונתי ועוד.

תזונה לפני ניתוח טבעת

מעניין לגלות כי אחוז ניכר מהמועמדים לניתוח בריאטרי סובלים ערב הניתוח מחסרים תזונתיים שונים בדגש על חסרים בוויטמינים ומינרלים. החסרים נובעים לרוב כתוצאה מתזונה לא מאוזנת וכתוצאה בהפרעות במטבוליזם של חומרים מסוימים על רקע רקמת השומן העודפת. אחד התפקידים החשובים ביותר של הדיאטנית הקלינית הוא להביא את המועמד לניתוח למצב מאוזן מבחינה תזונתית וזאת כיוון שכל ניתוח בריאטרי מעמיד את המנותחים בסיכון לחסרים תזונתיים.

בנוסף לכך, ברוב המרכזים הבריאטריים, ממליצים למועמדים לעבור כשלושה שבועות לפני הניתוח לתזונה דלת פחמימות ושומנים על מנת לגרום להקטנה בנפח הכבד ועל מנת להפחית את הסיכוי לסיבוכים ניתוחיים.

השלבים השונים לאחר ניתוח הצרת קיבה בטבעת

בימים הראשונים לאחר ניתוח הצרת קיבה בטבעת ניתן לשתות מים או מרק צח מסונן היטב, מיצי פירות מסוננים או ג'לי ללא תוספת פירות. את הנוזלים יש לצרוך כשהם בטמפרטורת החדר בלגימות קטנות ובאיטיות רבה מאוד. סך הכול בכל "ארוחה" יש לשתות כחצי כוס עד כוס שלמה וסך הכול מדי יממה יש לצרוך בין שניים לשלושה ליטר.

ארבעה ימים לאחר ניתוח הצרת קיבה בטבעת ניתן לשתות מיצי פירות לא מסוננים ומשקאות חלב ללא חתיכות פרי. כמו כן כארבעה ימים לאחר הניתוח ניתן לצרוך גבינה לבנה עד חמישה אחוז שומן ומרק ירקות טחון במעבד מזון ומסונן היטב ללא שמנת או מוצקים. החל משבוע אחד לאחר הניתוח ניתן במשך שבועיים לאכול מזון במרקם מרוסק או דייסתי.

הכוונה היא למשל לביצה קשה מגורדת דק, קציצות דג, עוף או הודו, פירות קלופים ומעוכים למחית, ירקות קלופים ומבושלים מרוסקים למחית ודייסת קורנפלור או סולת על בסיס מים או על בסיס חלב 1% שומן. בשלב הבא ניתן להוסיף לתפריט מוצרי מזון חצי מוצקים כמו לדוגמה חומוס, אבוקדו, בשר טחון, פסטרמה הודו, לחם לבן קלוי, קורנפלקס ועוד.

לאחר מכן ניתן לחזור בהדרגה לצריכת כל המזונות שהמנותח היה רגיל לאכול לפני הניתוח אך לא לאותן הכמויות שהיה רגיל לאכול לפני הניתוח.

הנחיות כלליות לתזונה לאחר ניתוח הצרת קיבה בטבעת

אולי יעניין אותך גם:

אחרי ניתוח בריאטרי? הינה 3 מתכונים עשירים בחלבונים שיסייעו לכם לשמור על המשקל

Exit mobile version