ניתוח בריאטרי עשוי להקטין את הסיכוי לסרטן הרחם

בחירת רופא זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לניתוחים בריאטריים!

האם ייתכן שניתוח בריאטרי יכול להקטין את הסיכוי לחלות בסרטן הרחם? השמנת יתר היא מחלה מסכנת חיים והיא נפוצה מאודניתוח בריאטרי עשוי להקטין את הסיכוי לסרטן הרחם ברחבי כל העולם המערבי. ניתוח בריאטרי, המוכר יותר כניתוח קיצור קיבה, הוא אחד הניתוחים הפופולאריים ביותר בזמננו.

במחקר שנעשה, מצאו החוקרים שניתוח בריאטרי עשוי להקטין את הסיכוי לחלות בסרטן הרחם. השמנת יתר היא תופעה אשר יכולה להוביל למחלות רבות והיא נקשרת בחברה שלנו לדבר רע מאוד. המשיכו לקרוא וגלו עוד על ניתוח בריאטרי ועל הסיכוי של ניתוח זה להקטין את הסיכוי לסרטן הרחם.

מהו ניתוח בריאטרי?

אנשים אשר סובלים מהשמנת יתר חולנית עשויים לשקול לעבור ניתוח בריאטרי בשביל לסייע להם להוריד במהירות את כמויות השומן בגוף וכן בכדי לסיייע להם לעבור לאורך חיים בריא יותר ולשמור על בריאות ועל תקינות בריאותית.

ישנם מספר סוגים של ניתוחים בריאטריים, נציין כמה מהם:

הצרת קיבה בטבעת: בניתוח זה מתקינים מסביב לחלק העליון של הקיבה טבעת שהיא מתכווננת. בעזרת ניתוח זה ישנה הגבלה ביציאה של המזון מהכיס הקיבתי והוא יכול לגרום לכך שדופן הכיס הקטן נמתח ומכך נוצרת תחושת שובע.

  • שרוול קיבה: ניתוח זה מוכר כניתוח שרוול או ניתוח שרוול בקיבה, בניתוח מנתחים את הקיבה בצורה כזו שהיא נראית כמו שרוול בנפח של כ-50 סמ״ק. באופן זה כמות האוכל שהמנותח יוכל לאכול היא קטנה יותר, כעשירית מנפח של ארוחה רגילה. בניתוח זה מופחת גם הורמון הרעב (גרלין) אשר נמצא בקיבה ובכך ישנה תחושת שובע.
  • מעקף קיבה: בניתוח מעקף קיבה יוצרים חלוקה בקיבה ונוצר כיס קיבה קטן אותו מחברים ללולאת מעי דק. בעזרת ניתוח זה גם ישנה ירידה בהורמון הרעב וישנה תחושה של שובע.
  • מעקף תריסריון: בניתוח מעקף תריסריון ישנה תת ספיגה משמעותית ויש אובדן משקל בשל הפחתת הספיגה במעי הדק. בניתוח זה למעשה מפחיתים את הנפח של הקיבה וכן מעקף של רוב המעי הדק.

מי הם המועמדים המתאימים לניתוח בריאטרי? ומי אינו מתאים?

לרוב מי שיכול לעבור ניתוח בריאטרי הם אנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית, כלומר, אנשים שיש להם ערך מדד מסת גוף (BMI) שהוא מעל 40 או אנשים שיש להם מדד מסת גוף מעל 35 ובנוסף לכך הם סובלים ממחלות הקשורות להשמנה, למשל: תשניק נשימה בשינה, מחלות לב, סוכרת, לחץ דם גובה, קוצר נשימה וכדומה.

האם לניתוח בריאטרי נלווים סיבוכים?

ניתוח בריאטרי נחשב לניתוח יחסית בטוח, אך, עדיין מדובר בניתוח מסובך וכמו כל הליך ניתוחי ישנם סיכונים וסיבוכים היכולים להתלוות להליך וכמו כן גם תופעות לוואי. חלק מהסיכונים הכרוכים בניתוח קשורים לכך שמדובר בניתוח בהרדמה מלאה והסיכוי לכך שיהיו סיבוכים עקב ההרדמה המלאה גדולים יותר כאשר מדובר במנותחים אשר סובלים מהשמנת יתר. הסיבוכים שיכולים לעלות בניתוח בריאטרי הקשורים להרדמה המלאה, הם, למשל: סיכון לשבץ מוחי או להתקף לב (בייחוד אצל מטופלים עם בעיות לב ושהם מבוגרים), עקב הכנסת צינור הנשמה המנותח עשוי להקיא ובכך לגרום לכך ששתוכן הקיבה יגיע לריאות ועוד. בטווח הקצר שלאחר הניתוח יכולים להיות סיבוכים, כמו: דימום באיברים הפנימיים, פגיעה באיברים הפנימיים, דלקת ריאות, קרישי דם, חסימת מעיים, דליפה, מורסה, זיהום, חסימת מוצא הקיבה ועוד.

תופעות לוואי שיכולות להיווצר לאחר הניתוח כוללות: שלשולים, עצירות, בחילות, הקאות, היפוגליקמיה לאחר אוכל, אבנים בכליה או בכיס המרה, תת ספיגה וחוסר בויטמינים ומינרליים, אוסטאופורוזיס, רפלוקס ועוד. חשוב להבין את הסיבוכים ואת תופעות הלוואי טרם הניתוח, בכדי לקבל את מכלול המידע ולקבל החלטה שקולה.

על המחקר שגילה כי בכוחו של ניתוח בריאטרי להקטין את הסיכוי לסרטן הרחם

המחקר נעשה על ידי קבוצת חוקרים במרכז חקר הסרטן שבאוניברסיטת סאן דייגו, קליפורניה. החוקרים מצאו ֿשניתוח בריאטרי מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן רירית הרחם בכ-81%, זאת אצל נשים שעברו את הניתוח ומקפידות ושומרות על משקל תקין לאחר שהן עברו את הניתוח.

את המידע אספו החוקרים מכ-7.5 מיליון חולים אשר נמצאים במאגר המידע של אוניברסיטת סאן דייגו.

לפי מחקרים נוספים התקבלו נתונים שיש קשר בין השמנת יתר חולנית לסרטן רירית הרחם ונראה שלנשים שיש להם יותר מ-40 BMI יש סיכוי גדול פי 8 לחלות בסרטן רירית הרחם, זאת בהשוואה לנשים שיש להם BMI נמוך מ-25.

לכן, הסיקו החוקרים שהשמנת יתר היא גורם סיכון לחלות בסרטן הרחם ומכך שניתוח בריאטרי, ניתוח אשר מסייע בהורדה במשקל ובהורדת רמות ה-BMI, יכול להפחית את הסיכוי, אצל נשים עם השמנת יתר חולנית, לחלות בסרטן הרחם.

ניתוח בריאטרי עשוי להקטין את הסיכוי לסרטן הרחם
דפנה לוינסון מאמנת
דפנה לוינסון מאמנת

דפנה לוינסון מאמנת מוסמכת עם ניסיון עשיר באימון אישי, אימון קבוצות, תכניות אימונים, מעקב משקל והכוונה ייעודית.

אז מה היה לנו בכתבה:
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!